Η υιοθεσία ένα μεγάλο ζήτημα με πολλές κοινωνικές και ατομικές εκφάνσεις.Πραγματικά θεωρώ οτι είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που αφορά όλη την κοινωνία.

Δεν έχει δοθεί η αξία,η σημαντικότητα που αρμόζει σε μια τέτοια πράξη.Η πρακτική της υιοθεσίας στην Ελλάδα υπάρχει από πολύ παλιά.Ξεκίνησε όταν για τις γυναίκες που δεν ήταν παντρεμένες και έμεναν έγκυες αυτό αποτελούσε στίγμα και βάρος για την κοινωνία αλλά και για την οικογένεια της κοπέλας.Έτσι είχαν αποφασίσει να δώσουν το παιδί όταν γεννηθεί για υιοθεσία με ή χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες.Το ίδιο συνέβαινε και όταν ένα ζευγάρι είχε πολλά παιδιά και έφερνε στο κόσμο ένα παραπάνω που δεν μπορούσε να αναθρέψει. Ακόμη και όταν εγκατέλειπαν τα μωρά έξω από πόρτες ή στο ίδρυμα.

Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που δεν μπορούν με βιολογικό τρόπο να αποκτήσουν παιδί και έχουν ως λύση την υιοθεσία προκειμένου να μεγαλώσουν ένα παιδί.Αλλά υπάρχουν και τα ζευγάρια που από επιλογή καταφεύγουν στην υιοθεσία.

Η υιοθεσία πρέπει να είναι μια συνειδητή πράξη και κοινή απόφαση του ζευγαριού διαφορετικά θα φέρει προβλήματα και ανάμεσα στο ζευγάρι αλλά και στη σχέση ζευγαριού-παιδιού.

Στην Ελλάδα η υιοθεσία μπλέκει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ως συνήθως και δυσκολεύει την ολοκλήρωση της.

Όταν τελικά ολοκληρωθεί η αναδοχή οι γονείς έχουν πολλή δουλειά με το παιδί.Θα πρέπει να το ζεστάνουν ,να το κάνουν μέλος της οικογένειας,να αισθανθεί ασφαλή ότι εδώ είμαι,εδώ είναι το ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.

Αυτό βέβαια θα πρέπει να επιβεβαιώνεται και από τις ανάλογες πράξεις. Μπορείτε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε αναμνήσεις βγάζοντας φωτογραφίες που θα τις προσθέσετε στο άλμπουμ της οικογένειας .Κάνοντας δραστηριότητες μαζί για να μπορέσει ο ένας να κατανοήσει τι αρέσει στον άλλον,να φροντίσετε να μην αισθανθεί ότι είναι βάρος,ότι είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να το βαρεθείτε,να το εντάξετε στη ζωή σας ανεξάρτητα από σχόλια και επικρίσεις.

Συνήθως αυτά τα παιδιά διακατέχονται από το άγχος του αποχωρισμού θα πρέπει να δουλέψετε πάνω σε αυτό έτσι ώστε να το αποβάλλει. Εαν δεν μπορείτε μόνοι σας να διαχειριστείτε μιά τέτοια κατάσταση μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ψυχολόγο. Ακόμη και από την αρχή της διαδικασίας, για να μπορέσετε να αποφορτιστείτε και εσείς από το άγχος.

Η γνώμη μου είναι μπορείτε να μιλήσετε στο παιδί για το ποιές είναι οι ρίζες του,ποιοι είναι οι φυσικοί του γονείς και αν επιθυμεί μπορεί να έχει επαφή μαζί τους.Κάντε το να αισθανθεί ασφαλή και να δημιουργήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης.

Ακόμη δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τους εαυτού σας αλλά και τη σχέση σας ως ζευγάρι. Πρέπει να νοιάζεστε και για εσάς και για την μεταξύ σας σχέση αλλιώς δεν θα λειτουργεί σωστά και η σχέση ζευγάρι-παιδί.

Οι γονείς της καρδίας έχουν τεράστιο απόθεμα ψυχής και αγάπης που τη προσφέρουν απλόχερα και μεγαλώνουν χαρούμενο και ευτυχισμένο ένα παιδάκι που στη κυριολεξία ήταν μόνο.

Ξέρετε καμιά φορά τα παιδιά αυτά είναι πολύ περισσότερο ευτυχισμένα διότι είναι μία συνειδητή επιλογή και όχι ένα έτυχε, ατύχημα.

Μιά πολύ όμορφή ταινία που βασίζεται σε πραγματική ιστoρία είναι << LION>> δείτε τη και θα με θυμηθείτε.Πραγματικά πολύ συγκινητική, μια ιστορία που συγκίνησε το κόσμο.

Αφηστε Σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Share This
Scroll to Top